Mézzel védje egészségét!

Hazai méz őstermelőtől

Amit rólunk tudni érdemes:

A különböző növényekről gyűjtött mézfajták nemcsak ízükben, színükben és szagukban különböznek, hanem hatóanyagaikban is eltérnek egymástól.Azt tudjuk, hogy jó sok energiát ad, és megfázáskor is segíthet, de vajon mire jó még a méz?

közel 190 tápanyagot tartalmaz

Ásványi anyagokban, nyomelemekben, aminosavakban, antioxidánsokban és vitaminokban rendkívül gazdag. Élettani jelentőségét elsősorban cukortartalma adja, négy-ötödrészt glükózból és fruktózból áll.

Népi gyógyászat szerint mindenre jó

Baktériumölő, fertőtlenítő és gyulladásgátló hatása révén eredményesen használható akár torokgyulladás és meghűlés esetén is. , szabályozza a bél baktériumflóráját, serkenti a vérkeringést.

Remek antioxidáns-forrás

Az antioxidánsok segíthetnek enyhíteni azokat a gyulladásokat, amelyek nagyobb kockázatot jelentenek a krónikus betegségek kialakulásában. Kedvezően hat az izomzat működésére, jót tesz az emésztésnek.

Antiszeptikus, baktériumölő hatás

Csillapítja a torokfájást. Antibakteriális tulajdonságai segíthetnek a sebek gyógyításában (például a torok irritációjában).

A méz az egyik legrégebbi természetes gyógyhatású finomság. A vele történő gyógyítás elnevezése az apiterápia.
Leletek bizonyítják, hogy már az ősember is fogyasztott mézet, ám gyógyító hatását valószínűleg csak jóval később fedezték fel. A mai tudásunk szerint a méz közel 70-féle gyógyhatással bír.

Repce & Hársméz

Minden tőlünk vásárolt méhészeti termékkel  magyar termelőt támogat.

Akác -és vegyes virágméz

Méheink által megtermelt mézet természetes állapotában közvetlenül üvegbe töltve kínáljuk fogyasztásra.

Gyalogakác, napraforgó, mézharmat méz

Bio körülmények között termelt méz. Csak természetes alapanyagokat és járulékos anyagokat használunk és a termelés egészére érvényes a nyomonkövethetőség.